12 Şubat 2010 Cuma

Elmalı Tart-Pie


Tart Malzemeleri:
  • 1 paket oda sıcaklığındamargarin(250gr)
  • 3,5 su bardağı un
  • 8 çorba kaşığı su
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
İç Malzemeleri:
  • 6 adet elma(4 sarı-2 kırmızı-ekşili tatlılı olsun diye)
  • 1 çorba kaşığı tarçın
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 2-3 çorba kaşığı buğday nişastası
  • 1 tutam limon kabuğu rendesi
  • 1 avuç ceviz
  • Piştikten sonrası için pudra şekeri
Hazırlanışı:
Margarin una yedirilerek kıyılır.Hamur malzemelerini ekleyip, yoğurdıktan sonra hamuru ikiye bölün.Dolapta bekletin.
Elmaları ay şeklindekesin, tarçını, nişastayı, ceviz, şekeri ekleyin ve biraz ovalayın.(Elle malzemeler havalandırılır.).Tarı kabımıza acrık, üzerine iç malzemeyi ekleyip, dışını ikinci hamur parçası ile kapattık.180 derece de 25-30 dakika arası pişirilir.
Not 1: Nişasta tart içinde elmelerı jöleli gibi yapacaktır.
Not 2: Tartın iç malzemeleri, tart hamurunu açtıktan sonra hazırladık.Elmalar sulanmasın diye..
Not 3: Kalıbımız yağlanmayacak,içindeki yağ,tartın yapışmasını engelliyor.
Not 4: Çıkınca pudra şekeri serpilir ve sıcak olarak servis yapılır.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails