15 Şubat 2010 Pazartesi

Frambuazlı Cheese Cake


Cake Kısmı Malzemeler:
  • 1, 5 adet eti burçak bisküvi
  • 125 gr oda sıcaklığında margarin

Cheese Cake Dolgu Kısmı Malzemeleri:
  • 1 yumurta
  • 3 yemek kaşığı toz şeker
  • 1/2 adet limon kabuğu
  • 1 adet labne peynir
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 2 paket beyaz çikolata(80 gr)
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 1 paket vanilya
Frambuazlı Sos Malzemeleri:
  • 200gr frambuaz/böğürtlen/çilek
  • 62 gr pudra şekeri
  • 25 gr su
  • 12 gr mısır nişastası
Hazırlanışı:
Eti burçak toz haline getirilir, az erimiş margarinle birbirine yedirilir. Altı yağlanmış veya yağlı kağıt ile kaplanmış kelepçeli kalıba sıkı bir şekilde bastırılarak yerleştirilir. 15 dakika buzdolabında bekletilir.
Dolgu kısmı için öncelikle yumurta şeker ile çırpılır, sonra şeker eklenir. Limon, un, labne,krema ve en son benmari usulü eritilmiş beyaz çikolata eklenir. Sürekli karıştırılmalı çünkü çikolata erimeden homojenize olmalıdır.
Buzdolabından çıkarttığımız eti burçaklı tabana kremalı karışımı ekleriz ve fırınlarız. 150 derece de 40-45 dakika pişirilir.
Sosu hazırlarken meyvayı, pudra şekeri, 1/2 su bardağı su ve nişastayı ekleyin, ocakta kaynatın

Not1: Cheese cake soğuk, sos ılık olacak.

Not2: Fırına mutlaka 1 kase su koyulmalıdır, cheese cake pişerken ortadan çatlamaması için

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails