24 Haziran 2010 Perşembe

KARAMELLİ KEK


Sevgili, canım, küçük Dilek halamdan aldığım special bir tarif. Tabiki ben onun gibi yapamadığıma eminim ama sizlerle tarifi paylaşmak istedim.

Kek Malzemeleri:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağından 1 parmak eksik süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 125 gr eritilimiş margarin
  • 3 su bardağı un
  • 3 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 fiske tuz
Karamel Malzemeleri:
  • 2 su bardağı şeker
  • 2 su bardağı su
Hazırlanışı:
Yumurta ve şeker iyice çırpılır. Un, kabartma tozu, vanilya, tuz başka bir yerde karıştırılıp diğer malzemeye eklenir.
Diğer tarafta şeker kendi halinde eritilir, tamamen eridikten ve karamel halini aldıktan sonra su eklenir. Su eklendikten sonra bir taşım kaynatılır, tamamen şeker içinde eridikten sonra ocağın altı kapatılır. Bu hazırlanan sostan 1 su bardağı alınıp, kek malzemelerine ekleyip, karıştırılır. Orta ısıdaki fırına (170 derece) kek koyulur. 40- 50 dakika piştiği emin olunan kek fırından çıkartıldıktan sonra hemen karamelli sos üzerine eklenir. Ilık ılık servis yapılır...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails