4 Eylül 2010 Cumartesi

MARTHA STEWART'ın TUTMAYAN KURABİYESİ-KAKAOLU KURABİYE-COOKİE


Geçen günlerde bir Martha Stewart deliliği başladı bende...Hergün tekrarlarını bile kaçırmadan izleyip, bir yerlere not ediyordum... Gerçekten çok yaratıcı olduğu gibi, bayanın çok tatlı tavırları gerçekten Derya Baykal'ın davranışlarının nerden geldiğini bana anlattı aslında. Tabi Derya Baykal çok çılgın, herşeyi kendine yakıştırıyor. O bayan ise ağır başlı haliyle, çok pratik güzel sunumlar oluşturuyor. Neyse ben bir Martha Stewart hayranı, hatta manyağı oldum çıktım. Fakat Cookie week diye bir hafta başlatıyor o hafta sadece kurabiye yapıyorlar... Bende hepsini yazdım ve büyük bir heyecanla yapmaya kalkıştım fakat tam bir fiyasko.... Yani bizdeki yağ oranları çok düşük, onlar bize göre az un koyuyor, belkide dedimki gluten miktarı farklı olduğu için farklı sonuçlar oluşturdu fakat yok sanmıyorum...

Gerçekten programında asıl tarifleri vermiyor desem hemen gözünüzün orada yapıyor. Yani en sonunda kendim o tarifleri bir şeye çevirdim ve bence onlarınkinden çok daha başarılı oldu. Bende o yüzden sizlerle paylaşmak istedim... Yağ miktarı çok olunca tabiki kurabiyelikten, hatta kıtırlıktan tamamen çıktılar soft cookiler haline geldiler... Neyse sonuçta evdekiler benim yarattığım tariften çok memnun...Sizlere bir fikir vermesi açısından paylaşıyorum...Çok çok öpüyorum..

Not1: Her gördüğün tarifi yapmaya kalkışma, özelliklede yabancı site ve programlardakileri:) bana bu ders oldu...sevgiler...

Malzemeler:
  • 250 gr tereyağ\margarin
  • 1,5 bardak şeker
  • 1 adet yumurta sarısı
  • 2 yemek kaşığı krema
  • 2 tatlı kaşığı vanilya
  • 3,5 bardak un
  • 1 tutam tuz
Hazırlanışı:
Öncelikle oda sıcaklığındaki margarin, şeker,yumurta sarısı,krema, vanilya mikserle çırpılıyor. Sonra çok karıştırmadan un, tuz eklenip tahta kaşıkla hava aldırarak karıştırılır. Oldukça yumuşa bir hamur elde ediliyor. O hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar aralıklı olarak tepsiye dizilir.160 derece fırında 15 dakika pişirilir. Soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkartılır ve sunuma hazır hale gelir.
Not:Kesinlikle soğuduktan sonra yağlı kağıttan çıkartın, çünkü kırılmaya müsait bir kurabiye ama soğyunca gyet lezzetli bir cookie.. Bu tarifi uygulanmasının dışında tutmamış kurabiyeleri çevirebilmeniz için paylaştım...afiyet olsun:)

1 yorum:

  1. pardon ama o senin beceriksizliğinmiş.şu ana kadar marthanın bütün tariflerini denemişimdir hiçbirinde sorun çıkmadı.belkide sendeki malzemelerin kalitesizliğinden kaynaklanıyordur.

    YanıtlaSil

Yorum bıraktığınız için teşekkürler...

Gözde Pasta'dan diğer seçmeler...

Related Posts with Thumbnails